Veelgestelde vragen Permanente make-up

Wat zijn de voordelen van permanente make-up?

Dankzij Permanente Make-up (PMU) zien je wenkbrauwen, lippen en/of eyeliner er altijd perfect uit. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je hoeft ze dus niet meer ’s ochtends of gedurende de dag bij te werken.

Is het pijnlijk?

Dit verschilt van persoon tot persoon. De behandelingen zijn niet geheel pijnloos, de ene merkt er bijna niets van en een ander ervaart het als een (licht) prikkelend gevoel. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een verdovende crème (Emla). Deze kun je aanvragen bij je huisarts en vervolgens meenemen naar de behandeling. Voordat wij beginnen met de behandeling smeren wij deze crème op het te behandelden gebied en laten deze eerst inwerken.

Specifieke vragen over het genezingsproces

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Permanente Make-up. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail of stel je vraag via WhatsApp.

Ik ben net behandeld en het ziet er een beetje ‘raar’ uit. Is dit normaal?

Ja, het gebied waar het pigment is ingebracht kan na een behandeling er donkerder en wat onnatuurlijk uitzien. Ook kan deze een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken. Het hoort bij het natuurlijk genezingsproces.

Specifieke vragen over wenkbrauwen

Ik heb een moedervlek bij mijn wenkbrauw. Is permanente make-up dan nog wel mogelijk?

Ja, wij pigmenteren rondom je moedervlek en nooit ‘door’ je moedervlek heen.

Overzicht vragen per onderwerp:
algemeen
het genezingsproces
wenkbrauwen
eyeliner
lippen
littekens