Striae

maak online een afspraak

Striae is eigenlijk een soort litteken. Wanneer je snel groeit, komt er een te grote spanning op de huid te staan. Hierdoor wordt het onderhuids bindweefsel, de lederhuid als het ware uit elkaar getrokken: je huid kan de groei simpelweg niet bijhouden.

Denk hierbij aan groeispurten in de puberteit, een snelle groei van de baby tijdens een zwangerschap, gewichtstoename of een snelle spierontwikkeling door veel trainen. Door die snelle groei ontstaan er dunne strepen die dus een soort littekens achterlaten.

Striae komt vaak voor op de dijen, buik, rug of borsten. In het begin hebben de strepen een rode of paarsrode kleur, na een tijdje (dit kan jaren duren) vervagen ze en blijven er lichtere lijntjes over die van beige tot wit variëren. De huid lijkt in de strepen dunner, glaziger en rimpeliger.

Striae is ongevaarlijk maar niet mooi dus wordt er vaak naarstig naar een oplossing gezocht.

Wat kunnen wij doen aan Striae?

Wij zetten de huid in alle lagen in meerdere behandelingen aan het werk om zichzelf te vernieuwen. De striae worden dunner, de huid sterker, structuur verbeterd, doorbloeding en circulatie gestimuleerd. Indien nodig passen wij met camouflage de kleur aan. Doordat we de huid zelf aan het werk zetten is het resultaat blijvend.

Wanneer kan striae behandelt worden?

Striae kan snel behandelt worden. Niet in de puberteit, het lichaam is dan nog in de groei. En niet tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding.

Behandeling
Voor een goed en langdurig resultaat zijn er minimaal 3 – 6 behandelingen nodig.

Vooraf maken wij samen met jou een behandelplan en nemen wij uitvoerig door wat je kan verwachten en hoe wij de striae gaan aanpakken.

Kosten
Een losse behandeling € 90,-
Kuur van 3 behandelingen € 250,-
Kuur van 6 behandelingen € 475,-