medische pigmentatie

(dermatografie)

Bel of e-mail ons voor een intake

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere littekens. Klein, groot, duidelijk zichtbaar of zo op het eerste oog onzichtbaar. Een ding hebben littekens allemaal gemeen: ieder litteken heeft zijn eigen verhaal.

Er zijn een aantal littekens welke wij goed kunnen behandelen. Bij littekens maken wij onderscheid tussen:

Hypertrofische littekens

De meest voorkomende littekens zijn hypertrofische littekens. De huid in het litteken ligt wat verheven boven de rest van de huid. De structuur is grover, de kleur anders en het litteken voelt dik en stug.

Oorzaken van hypertrofische littekens zijn verschillend van aard maar denk hierbij bijvoorbeeld aan: een operatie, flinke snee, ongeluk, etc. Eigenlijk hebben we allemaal wel een hypertrofisch litteken, klein of groot.

Door onze speciale needletechnieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden zachter, minder stug, minder verkleefd, verbetert qua kleur en textuur.

Vaak is de kleur van het litteken erg wit en erg af bij de rest van de huid. Met speciale camouflagetechnieken geven wij het litteken weer kleur en bootsen de omliggende huid na.

Nieuwsgierig wat wij voor jouw littekens kunnen betekenen? Klik op onderstaand knop om een geheel vrijblijvend intakegesprek aan te vragen.

Behandeling hypertrofisch
Voor de behandeling van hypertrofische littekens heb je ongeveer 3 tot 8 sessies nodig.

Dit aantal is afhankelijk van de vorm, grootte, kleur, diepte en natuurlijk je wensen ten aanzien van het eindresultaat.

Tussen iedere behandelingen zit een periode van 6 – 8 weken zodat de huid kan genezen en herstellen.

Kosten
Een losse behandeling € 90,-
Kuur van 3 behandelingen € 250,-
Kuur van 6 behandelingen € 475,-

Atrofische littekens

Atrofische littekens liggen onder het normale huidoppervlak, ogen als een deuk of deukje in de huid. Ze ontstaan vaak als gevolg van ontstekingen zoals bij waterpokken en acne.

Daarnaast kunnen littekens die ontstaan na een operatie atrofisch zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weghalen van huidkanker of een moedervlek. Striae vallen ook onder de atrofische littekens maar die behandelen wij apart (zie striae).

Door onze speciale needle technieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden minder diep, de huid steviger en de kleur zachter.

Behandeling
Voor de behandeling van een atrofische littekens heb je ongeveer 3 tot 8 sessies nodig.

Afhankelijk van de vorm, grootte, kleur, diepte en je wensen ten aanzien van het eindresultaat.

Tussen iedere behandelingen zit een periode van 6 – 8 weken zodat de huid kan genezen en herstellen.

Kosten
Een losse behandeling € 90,-
Kuur van 3 behandelingen € 250,-
Kuur van 6 behandelingen € 475,-

Striae

Striae is eigenlijk een soort litteken. Wanneer je snel groeit, komt er een te grote spanning op de huid te staan. Hierdoor wordt het onderhuids bindweefsel, de lederhuid als het ware uit elkaar getrokken: je huid kan de groei simpelweg niet bijhouden.

Denk hierbij aan groeispurten in de puberteit, een snelle groei van de baby tijdens een zwangerschap, gewichtstoename of een snelle spierontwikkeling door veel trainen. Door die snelle groei ontstaan er dunne strepen die dus een soort littekens achterlaten.

Striae komt vaak voor op de dijen, buik, rug of borsten. In het begin hebben de strepen een rode of paarsrode kleur, na een tijdje (dit kan jaren duren) vervagen ze en blijven er lichtere lijntjes over die van beige tot wit variëren. De huid lijkt in de strepen dunner, glaziger en rimpeliger.

Striae is ongevaarlijk maar niet mooi dus wordt er vaak naarstig naar een oplossing gezocht.

Wat kunnen wij doen aan Striae?

Wij zetten de huid in alle lagen in meerdere behandelingen aan het werk om zichzelf te vernieuwen. De striae worden dunner, de huid sterker, structuur verbeterd, doorbloeding en circulatie gestimuleerd. Indien nodig passen wij met camouflage de kleur aan. Doordat we de huid zelf aan het werk zetten is het resultaat blijvend.

Wanneer kan striae behandelt worden?

Striae kan snel behandelt worden. Niet in de puberteit, het lichaam is dan nog in de groei. En niet tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding.

Behandeling Striae
Voor een goed en langdurig resultaat zijn er minimaal 3 – 6 behandelingen nodig.

Vooraf maken wij samen met jou een behandelplan en nemen wij uitvoerig door wat je kan verwachten en hoe wij de striae gaan aanpakken.

Kosten
Een losse behandeling € 90,-
Kuur van 3 behandelingen € 250,-
Kuur van 6 behandelingen € 475,-