medische pigmentatie

(dermatografie)

Bel of e-mail ons voor een intake

Medische pigmentatie (Dermatografie)

Bij permanente make-up denkt men in eerste instantie vaak aan cosmetische toepassingen. Met behulp van medische pigmentatie, ook bekend onder de naam: dermatografie, kunnen wij kleurafwijkingen op je huid – bijvoorbeeld door littekens – op een heel natuurlijke wijze te camoufleren.

medische_pigmentatie_voor_de_behandeling_dermatografie
voor de behandeling
medische_pigmentatie_na_een_behandeling_dermatografie
na de behandeling

Bij medische pigmentatie benaderen wij zoveel mogelijk de huidskleur om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen.

Ik ben door een goede vriendin door verwezen naar Lisa. Ik ben super goed geholpen. Met de intake heeft ze mij goed voorgelicht en heeft de tijd genomen om ook mijn vragen te beantwoorden. Ik ben erg blij met het resultaat. Ook van wegen mijn litteken die ik heb. Ik ben super blij en krijg veel leuke en goede reacties. Super bedankt Lisa, en tot snel voor de volgende afspraak.

Marieke van Scheppingen

Intake gesprek

Wij beginnen altijd met een uitgebreide intake gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw specifieke situatie, de mogelijkheden en de te verwachten resultaten. Tot slot stellen wij samen een behandelplan op. Op deze manier weet je vooraf wat je kunt verwachten en hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Het is belangrijk om te weten dat er voor medische pigmentatie meerdere behandelingen nodig zijn. Per behandeling wordt er een gedeelte van de kleuren ingebracht, wij bouwen dit laagje voor laagje op, om uiteindelijk tot een zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.

Hoe gaat de behandeling vervolgens in zijn werk?

Het is belangrijk om te weten dat er voor medische pigmentatie meerdere behandelingen nodig zijn. Het blijft altijd maatwerk maar reken op ongeveer 3 tot 8 behandelingen. Wij bouwen als het ware de camouflage laagje voor laagje op, om uiteindelijk tot een zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.

Tussen elke behandeling zit ongeveer 6 weken. Die tijd heeft de huid nodig om te genezen. Deze periode van 6 weken zorgt er ook voor dat de vervolgbehandeling optimaal effect heeft.

biotic-phocea-distribiteur-nederland

Wij gebruiken alleen onze unieke pigmenten van Biotic Phocea. Deze pigmenten zijn speciaal ontwikkeld door artsen en worden ook in ziekenhuizen gebruikt. Meer weten over onze pigmenten? Klik hier voor meer informatie.

toepassingen van medische pigmentatie (dermatografie):

  • Littekens
  • Areola – reconstructie van de tepel en/of tepelhof
  • Vitiligo – kleurafwijkingen in de huid
  • Hyper- en Hypopigmentatie
  • Alopecia – plaatselijk haaruitval
  • Schisis (Hazenlip) -corrigeren van de liplijn