medische pigmentatie

(dermatografie)

Bel of e-mail ons voor een intake

Medische pigmentatie (Dermatografie)

Bij permanente make-up denkt men in eerste instantie vaak aan cosmetische toepassingen. Met behulp van medische pigmentatie, ook wel dermatografie genaamd, kunnen wij kleurafwijkingen op je huid – bijvoorbeeld door littekens – op een heel natuurlijke wijze te camoufleren.

Bij medische pigmentatie benaderen wij zoveel mogelijk de natuurlijke kleur van de huid om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen.

Intake gesprek

Wij beginnen altijd met een uitgebreide intake gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw specifieke situatie, de mogelijkheden en de te verwachten resultaten. Tot slot stellen wij samen een behandelplan op. Op deze manier weet je vooraf wat je kunt verwachten en hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Het is belangrijk om te weten dat er voor medische pigmentatie meerdere behandelingen nodig zijn. Per behandeling wordt er een gedeelte van de kleuren ingebracht, wij bouwen dit laagje voor laagje op, om uiteindelijk tot een zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.

Hoe gaat de behandeling vervolgens in zijn werk?

Het is belangrijk om te weten dat er voor medische pigmentatie meerdere behandelingen nodig zijn. Het blijft altijd maatwerk maar reken op ongeveer 3 tot 8 behandelingen. Wij gebruiken speciale pigmenten, welke ook in ziekenhuizen worden gebruikt, die per behandeling worden ingebracht. Wij bouwen als het ware de camouflage laagje voor laagje op, om uiteindelijk tot een zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.

Tussen elke behandeling zit ongeveer 6 weken. Die tijd heeft de huid nodig om te genezen. Deze periode van 6 weken zorgt er ook voor dat de vervolgbehandeling optimaal effect heeft.

toepassingen van medische pigmentatie (dermatografie):

  • littekens
  • het reconstrueren van de tepel en/of tepelhof
  • kleurafwijkingen in de huid (bijvoorbeeld Vitiligo)
  • hyperpigmentaties en hypopigmentaties
  • het zetten van wenkbrauwen bij haaruitval (Alopecia)
  • het corrigeren van de liplijn bij een haze(n)lip (Schisis)