Medische pigmentatie & cosmetische PMU Maak online een afspraak • littekens en pigmentstoornissen • wenkbrauwen, eyeliner en lippen

Huidverbetering door Microneedling

WAT IS HET EN WAT DOET HET?

Microneedling is een sterk huid verbeterende behandeling. Tijdens deze behandeling maken wij met een speciale pen minuscule gaatjes verticaal in de huid, deze gaatjes zijn zo klein dat je ze na een behandeling niet ziet en/of voelt.

 

Als natuurlijke reactie, van de huid, komen er in het bindweefsel groeifactoren en helende factoren vrij. Deze zorgen vervolgens voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). De huid gaat deze gaatjes direct repareren met als resultaat een verbeterde doorbloeding waardoor de huid er glad, gezond en fris uitziet.

 

Wij ondersteunen de microneedling behandelingen met de producten van Tebiskin Cytoceuticals. Deze producten zijn speciaal ontwikkelt om diverse huidproblemen aan te pakken, de huid sterk te verbeteren, beschermen en in perfecte conditie te houden.

GESCHIKT VOOR DE BEHANDELING VAN O.A.:

  • Littekens (ook Acne)
  • Grove poriën of huidstructuur
  • Fijne lijntjes en rimpels op het gelaat, hals en decolleté
  • Een zonbeschadigde huid of gedehydrateerde huid
  • Rokershuid
  • Zwangerschapsstriemen en striae

VOORDELEN VAN MICRONEEDLING

Microneedling is een hygiënische, effectieve en natuurlijke manier om de huid te verbeteren. De huid wordt in de diepte vernieuwd en verfraaid, zonder de bovenste huidlaag (opperhuid) te beschadigen.

HOE VAAK?

Regelmatig zien wij al na één behandeling geweldige resultaten. Het resultaat wordt de maanden erop steeds mooier. Om tot het beste resultaat te komen adviseren wij vaak 3-6 behandelingen. Wil je meerdere microneedling behandelingen doen, dan zit er tussen iedere behandeling 4-6 weken.

TARIEVEN MICRONEEDLING

Per behandeling € 89,-

Kuur (6 behandelingen) € 495,-

VEELGESTELDE VRAGEN MICRONEEDLING

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Microneedling. Wil je meer weten? Stuur ons een e-mail of een berichtje via WhatsApp (klik op het icoontje linksonder). Liever meteen een geheel vrijblijvende intakegesprek inplannen? Klik dan hier.

Wat is microneedling?

 

Microneedling is een huid verbeterende behandeling die de huid in staat stelt zichzelf te herstellen en te vernieuwen. Tijdens de behandeling worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt waardoor wij de huid als het ware opzettelijk ‘beschadigen’. Als natuurlijke reactie hierop wordt de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd.

Ben ik geschikt voor microneedling?

De behandeling is zowel geschikt voor vrouwen als mannen die hun huid op effectieve wijze willen verbeteren of verjongen. Daarnaast is microneedling uitermate geschikt om littekens te verbeteren. Ook is microneedling toe te passen bij anderen huidproblemen zoals een grove huidstructuur, grove poriën, pigmentproblemen, zonbeschadigde of verouderde huid.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Na een intake wordt er eerst een persoonlijk behandelplan opgesteld. De ervaring leert dat gemiddeld 2 tot 4 weken na een behandeling de verbeteringen zichtbaar worden. Je huid voelt steviger en zachter aan. Na meerdere behandelingen zullen fijne lijntjes, rimpels, verslappingen, grove poriën, huidstructuur, littekens verbeteren en pigmentvlekken egaliseren.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling uit?

De huid zal egaal rood zijn, deze roodheid zal met 30 – 60 minuten wat afzakken maar kan de komende 24 uur aanwezig blijven. De huid voelt warm aan alsof je net iets te lang in de zon hebt gezeten. Na ongeveer drie dagen kan er een lichte schilfering optreden.

Doet het pijn?

De meeste mensen die deze behandeling ondergaan spreken niet van pijn. Afhankelijk van het te behandelen gebied kan het als prikkelend tot aan enigszins scherp ervaren worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij stellen altijd een persoonlijk behandelplan op, zaken als o.a. leeftijd, type huid, wensen, reactie huid op behandelingen, etc. hebben invloed op het aantal benodigde behandelingen. Wij adviseren wel een minimum van drie behandelingen om tot goed resultaat te komen.

Is microneedling een veilige behandeling?

Ja. Indien de behandeling wordt toegepast door een ervaren huidtherapeut en je de gegeven adviezen en instructies na afloop van de behandeling in acht houdt.

Wat moet of kan ik doen na een behandeling?

Eventuele gevoeligheid of roodheid van de huid is van korte duur. We adviseren om de huid goed te verzorgen en optimaal te beschermen tegen UV-straling. Wij zullen je van een op maat gemaakt advies voorzien zodat de huid optimaal verzorgd en beschermd is.

Hoe lang is de herstelperiode?

Na afloop van de behandeling is het mogelijk om je activiteiten of werkzaamheden direct te hervatten. De huid kan wel enigszins gevoelig of trekkering aanvoelen en roder van kleur zijn. Belangrijk is wel dat de huid niet bloot wordt gesteld aan de zon , ook de zonnebank wordt afgeraden.

Welke voordelen heeft microneedling?

Microneedling geeft de huid die behandeld wordt een enorme energie boost. Je huid gaat stralen, wordt elastischer en ziet er steviger uit. Complicaties komen nauwelijks voor en van een langdurige hersteltijd is ook geen sprake.

Zijn er ook nadelen?

Soms blijft de behandelde huid langer rood dan verwacht en duurt het schilferen ook langer. Het onvoldoende in acht houden van de gegeven adviezen en instructies kan de resultaten negatief beïnvloeden en in het ergste geval infecties veroorzaken.

Kan ik na deze behandeling direct naar de sauna?

De eerste twee weken na de behandeling raden wij aan de sauna, direct zonlicht en de zonnebank te vermijden. Bescherm de huid met een goede SPF 30 factor. Na drie weken kunt u weer gerust naar de sauna en/of het zwembad.

Kan microneedling na een filler- of botox behandeling worden toegepast?

Na een filler behandeling wordt het gebruik van naalden die langer zijn dan 0,3 mm afgeraden, omdat dit de filler versneld af kan breken. Het gebied er omheen kan overigens wel behandeld worden. Botox heeft minimaal twee weken nodig om optimaal te werken. Gedurende deze periode wordt microneedling niet geadviseerd.

Zijn er bloedingen zichtbaar in het behandelde gebied?

Nee, niet als je de behandeling door ervaren specialisten uit laat voeren. Bij ons hoef je je hierover geen zorgen te maken. Anders dan soms wat rode verkleuringen is het niet zichtbaar dat je een microneedling behandeling hebt ondergaan.

Wanneer wordt deze behandeling afgeraden?

Niet iedereen is geschikt voor een microneedling behandeling. Bij personen met o.a. actieve huidinfecties, bloedstollingsproblemen, chronische huidaandoeningen, slechte wondgenezing, ernstige zonverbranding, hevige eczeem, psoriasis of het gebruik van Roaccuntane zal een behandeling worden afgeraden. Graag kijken wij dan wat we wel voor je kunnen betekenen.

Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of specialist?

Nee, deze behandeling kan toegepast worden zonder verwijzing. We starten de eerste behandelingen met een uitgebreid intakegesprek waarbij veel aandacht wordt besteed aan je gezondheid, je wensen en conditie van de huid. Zo kunnen wij beoordelen of deze behandeling geschikt is voor jouw huid en jouw wensen.

Hoe verloopt een behandeling?

Voor de behandelsessie wordt de huid gereinigd en voorbereid op de behandeling. Afhankelijk van het soort huidprobleem dat behandeld wordt, wordt een serum aangebracht. De naaldjes doen vervolgens het werk. Direct na afloop van de behandeling worden verzorgende producten aangebracht om de huid te kalmeren, te beschermen en het herstel te bevorderen.

Wat kost microneedling?

Deze behandeling wordt geadviseerd in kuurvorm, omdat hiermee de beste resultaten bereikt worden. Afhankelijk van jouw wensen en de type behandeling wordt er een behandelplan opgesteld. De kosten per behandeling bedragen € 89,- (incl. BTW).

Moet ik een afspraak maken of kan ik zo langskomen?

Alle behandelingen vinden plaats op basis van een afspraak. Je kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen of zelf eenvoudig online een afspraak in te plannen.

Zijn de resultaten van de behandeling blijvend?

Met microneedling zet je de huid zelf aan het werk, hierdoor heeft het een zeer langdurig positief en regelmatig een blijvend effect. Vervolg behandelingen geven een cumulatief effect. We raden je ook aan om na een kuur later de behandelingen te herhalen om de huid in goede conditie te houden. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat je de juiste producten thuis gebruikt. Op deze wijze zet de werking van de behandeling door en zal het resultaat vele malen beter zijn. Wij werken met het merk Tebiskin Cytoceuticals. Deze producten zijn sterk huid verbeterend en van hoogwaardige kwaliteit.