Cosmetische PMU

Wat is PMU

Wat is nu eigenlijk PMU?

Permanente make-up wordt ook wel eens cosmetische tatoeage genoemd. Het lijkt qua techniek op tatoeëren met als doel om make-up na te bootsen.

PMU & Tatoeage

Verschil tussen PMU en een tatoeage

De verschillen tussen beide methoden zit vooral in de techniek van het aanbrengen, de gebruikte pigmenten en de diepte waarin het pigment wordt aangebracht. Permanente make-up zal door invloed van onder andere ultraviolet licht en natuurlijk huidvernieuwing geleidelijk aan vervagen.

 
Wat is PMU

Cosmetische PMU

24 uur per dag er geweldig uitzien, zonder dat je uren voor een spiegel hoeft te zitten. Met permanente make-up, ook wel PMU in het kort, van Clinic Lefever zie je er dag en nacht perfect uit! Of je nu ‘s ochtends plots de deur uit moet, net uit de sportschool komt of in een onverwachte regenbui terechtkomt. Een ding is zeker: je wenkbrauwen zien er nog steeds tiptop uit, je eyeliner is niet uitgelopen en je lippen zien eruit alsof je ze net hebt gedaan.

De mogelijkheden

Wil je direct meer informatie over een specifieke toepassing van permanente make-up , klik dan op één van onderstaande links:

De voordelen

Wij kunnen heel veel redenen bedenken wat de voordelen van permanente make-up zijn. In de loop der jaren hebben wij gezamenlijk honderden dames en heren behandeld. En dit zijn toch wel de vaakst genoemde redenen waarom zij juist voor permanente make-up kiezen:

1. Het bespaart je tijd.

2. Geen vlekken of vervaging van je make-up.

3. Je ziet er altijd goed uit!

4. Het verhoogt je zelfvertrouwen!

 
PMU

Het aanbrengen van Permanente Make-Up

Maar wat doen we dan exact wanneer we permanente make-up aanbrengen? Op het plaatje zie je een dwarsdoorsnede van de huid. Deze is opgebouwd uit de volgende lagen:

  1. Hoornlaag
  2. Opperhuid
  3. Lederhuid
  4. Onderhuids bind- en vetweefsel
Hoornlaag en opperhuid (1+2)

De bovenste laag van je opperhuid (epidermis) wordt ook wel de hoornlaag genoemd. De opperhuid beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Deze opperhuid bestaat voor het grootste gedeelte uit hoorncellen welke voortdurend worden vernieuwd. Dit is trouwens ook het laagje van de huid waarop bijvoorbeeld je crèmes hun werking hebben.

Leder- en onderhuid
Onder de opperhuid zit de lederhuid. Deze laag wordt niet door het lichaam vernieuwd, hierdoor blijft het pigment beter zitten. Wij brengen het pigment net onder de opperhuid in, namelijk in de bovenlaag van de lederhuid. Bij een tatoeage wordt het pigment juist in de onderste laag van de lederhuid ingebracht.

Doordat de pigmenten bij permanente make-up in de bovenste lagen van de lederhuid zitten zullen deze op den duur vervagen. Dit vervagen verschilt van persoon tot persoon, zaken zoals bijvoorbeeld je huidtype en blootstelling aan zon (ultraviolet licht) hebben hier invloed op. Het is daarom raadzaam om jaarlijks voor een touch-up langs te komen zodat je PMU er piekfijn uitziet.

Scroll to Top