Camouflage Therapie

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een techniek die wordt gebruikt om littekens, pigmentvlekken, tatoeages en andere huidproblemen minder zichtbaar te maken door het camoufleren van specifieke plek. Deze therapie kan nuttig zijn voor mensen die zich ongemakkelijk voelen of zich bewust zijn van de aanwezigheid van zichtbare littekens op hun huid. Een litteken kan een erg emotionele impact hebben op iemand. Wij ondersteunen u graag om dit te verbeteren en te camoufleren voor u.

Atrofische littekens

Atrofische littekens liggen onder het normale huidoppervlak en ogen als een deuk of deukje in de huid. Ze ontstaan vaak als gevolg van ontstekingen, zoals bij waterpokken en acne. Daarnaast kunnen littekens die ontstaan na een operatie atrofisch zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weghalen van huidkanker of een moedervlek. Striae valt ook onder de atrofische littekens, maar die behandelen wij apart (zie striae). Door onze speciale needle technieken kunnen wij deze littekens enorm verbeteren. De littekens worden minder diep, de huid steviger en de kleur zachter.

 

230106_Clinic Lefever-202

Voor de behandeling van atrofische littekens heb je ongeveer 3 tot 8 sessies nodig, afhankelijk van de vorm, grootte, kleur, diepte en je wensen ten aanzien van het eindresultaat. Tussen iedere behandeling zit een periode van 6 – 8 weken, zodat de huid kan genezen en herstellen. Littekens die wij behandelen, die vallen onder Atrofische littekens, zijn:

• Acne

• Striae.

Voor striae zijn er minimaal 3 tot 6 behandelingen nodig.

Wij zijn zeer trots dat wij mogen vermelden dat wij nauw samenwerken met de VUmc trans- en trauma-afdeling en het Facial Team uit Marbella, Spanje.

Wat bieden wij aan

Welke behandelingen kunnen wij aanbieden ?

  • camouflage van de huid

  • vrijblijvende intake

  • touch-up

Scroll to Top