Microblading of Permanente Make-up?

Wat is het verschil tussen Microblading en Permanente Make-Up? De laatste drie jaar heeft Microblading veel aan populariteit gewonnen en is de vraag en ook daardoor het aanbod enorm gestegen.

 

Maar wat is het grote verschil? Waarom kies juist wel of niet voor een van de twee?

 

Het verschil tussen beide technieken

Allereerst is de techniek het grote verschil. Microblading wordt met een mesje gezet zonder machine. Het mesje zijn eigenlijk meerdere kleine naaldjes die samen zijn geperst en scherp geslepen. Met dit mesje worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt waar een laagje pigment in achter blijft. Dit is een manuele behandeling wat wil zeggen dat de hand van de specialist de druk, beweging en diepte bepaalt.

 

De oudste techniek die gebruikt wordt voor permanente make-up is PMU. Dit lijkt veel op de tatooeëren. Met het handvat dat aangevoerd wordt door een machine maakt de naald kleine gaatjes in de huid. Al deze kleine gaatjes worden bij elkaar vormen de tekening.
Door de ruime keuze aan naalden kan er met de machine zowel cosmetisch als medisch worden gewerkt.

 

De misvatting is dat enkel met Microblading heel natuurlijk gewerkt kan worden. Dat kan ook met PMU maar ligt aan de naald keuze van de specialist.

 

De keuze voor een van de twee technieken ligt aan meerdere factoren. De leeftijd speelt bijvoorbeeld een rol. Bij een jonge huid vol van collageen maakt het niet uit en zijn beide technieken zeer geschikt. Een oudere huid heeft een dunnere lederhuid en is vaak kwetsbaarder waardoor er voorzichtiger gewerkt moet worden. Ook doorbloeding in de huid speelt een rol. Veel doorbloeding in de huid bemoeilijkt Microblading en dan is de machine veel meer geschikt. De eigen haargroei is ook nog een belangrijke factor. We verschillen allemaal van kleur maar ook van dikte van het haar. Heb je zachte, dunne haartjes in de wenkbrauwen? Dan is Microblading heel mooi. Zijn de haren wat voller dan adviseren wij PMU.

 

Op maat werken is het allerbelangrijkste en leukste in permanente make-up. We zijn allemaal anders en daarom hoort geen wenkbrauw hetzelfde te zijn.

 

Microblading of PMU? Laat ons kijken wat het mooiste bij je staat!

About Charity & Lisa

Wij zijn Charity Willems en Lisa Lefever. Al jarenlang actief als Permanente Make-up (PMU) specialist en beiden oud docenten aan de Academie voor PMU. Eind 2019 zijn wij gezamenlijk een nieuw avontuur begonnen, genaamd Clinic Lefever, hier kun je terecht voor Cosmetische PMU en Medische Pigmentatie. Daarnaast hebben wij onze jarenlange kennis gebundeld en trainen wij specialisten uit binnen- en buitenland. Via onze blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Permanente Make-up en Medische Pigmentatie.